Την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για το fly over ζήτησε ο Στέλιος Αγγελούδης από το Νίκο Ταχιάο

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο πραγματοποίησε την Παρασκευή (5/1) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Ο κ. Αγγελούδης έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα το μείζον ζήτημα της άμβλυνσης των συνεπειών από την έναρξη της κατασκευής του υπερυψωμένου αυτοκινητοδρόμου και ζήτησε την εκπόνηση -το ταχύτερο δυνατό- κυκλοφοριακής μελέτης που θα προκρίνει τις βέλτιστες δυνατές λύσεις για τη διαχείριση των προβλημάτων που ανακύπτουν και της άμεσης αντιμετώπισης των επιπτώσεων.

Επιπλέον, για την άμεση ανάταξη του δημοσίου χώρου και την αποκατάσταση των συνθηκών προσβασιμότητας και οδικής ασφάλειας, ο κ. Ταχιάος συμφώνησε με την ικανοποίηση του αιτήματος έκτακτης χρηματοδότησης αντίστοιχων παρεμβάσεων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ταχιάος διαβεβαίωσε για τη συνδρομή του Υπουργείου με έκτακτη συμπληρωματική χρηματοδότηση για τη διάνοιξη και κατασκευή της οδού Μ. Ψελλού και του σταθμού μετεπιβίβασης αστικών συγκοινωνιών, έργου που είναι ζωτικής σημασίας για την πρόσβαση στον τερματικό σταθμό του Μετρό στη Ν. Ελβετία.

Παράλληλα συζητήθηκε εκτενώς η υλοποίηση -και πάλι με τη συνδρομή του Υπουργείου- του συνολικού σχεδίου ανάπλασης της εισόδου της πόλης από τα ανατολικά. Ακόμη, στο πλαίσιο της ισότιμης και ισόρροπης ανάπτυξης της πόλης, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν στη νέα ατζέντα για την πόλη τρία projects εξαιρετικής σπουδαιότητας και κοινού ενδιαφέροντος, η ανάδειξη της περιοχής του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού και το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ, τα οποία θα συζητηθούν εκτενώς σε ευρεία σύσκεψη που θα προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ