Συνάντηση του Πρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα το πρωί ο κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, Καθηγητής και Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή της κ. Έφης Θεοδωράκη, αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης στον δήμο Θεσσαλονίκης και της κ. Μαρίας Αγοραστού, προϊσταμένης πρακτικής άσκησης και σταδιοδρομίας φοιτητών και αποφοίτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε..

Οι κ.κ. Αγγελόπουλος και Αγγελούδης συμφώνησαν σύντομα να προχωρήσουν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, στο πλαίσιο των οποίων θα διεξαχθούν προγράμματα πρακτικής άσκησης όπου, φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΙ.ΠΑ.Ε. θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, θα διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Δία Βίου Μάθησης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και του Κέντρου Δία Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στον τομέα του τουρισμού, με σκοπό να αξιοποιηθεί η δυναμική του ΔΙ.ΠΑ.Ε., που διαθέτει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με γνωστικό αντικείμενο τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη, για την αναβάθμιση του τουριστικού μοντέλου της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει έμπρακτα τις ποικίλες δράσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, όπως η διεξαγωγή συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων. Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει σύμπραξη μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο να υλοποιηθούν κοινά ερευνητικά προγράμματα και να προχωρήσουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Άλλωστε το ΔΙ.ΠΑ.Ε. αποτελεί ένα σύγχρονο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα απόλυτα προσανατολισμένο στην καινοτομία, στην αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και στη διασύνδεσή του με την κοινωνία και την οικονομία.

Ο Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος σημείωσε πως θεωρεί σημαντικό στρατηγικό εταίρο τον δήμο Θεσσαλονίκης και συμπράττει μαζί του στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων και στην προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. «Το Πανεπιστήμιό μας διαθέτει πλήθος δυνατοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σπουδών, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σήμερα που μπορούν να το καταστήσουν κόμβο περιφερειακής και τουριστικής ανάπτυξης, μέσω της αξιοποίησης του κοινωνικού και επιστημονικού κεφαλαίου, στις περιοχές όπου εκτείνεται.

Η συνεργασία μας με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα που στοχεύει στην προώθηση της διά βίου μάθησης. Για το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του Ιδρύματος είναι βασικός στόχος της νέας πρυτανικής διοίκησης», επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης υπογράμμισε πως «Απόλυτη προτεραιότητα για την νέα δημοτική Αρχή είναι η περαιτέρω ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακού κόμβου εκπαίδευσης, έρευνας, καινοτομίας και εξωστρέφειας. Στο πλαίσιο αυτό, είναι εξαιρετικά τιμητική η συνεργασία μας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και η ανάληψη από κοινού δράσεων για τη στήριξη της Δια Βίου Μάθησης, της έρευνας και της καινοτομίας. Ο ρόλος του ΔΙ.ΠΑ.Ε. είναι διακριτός, με
κορυφαία προσφορά στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και εν γένει της Βόρειας Ελλάδας. Σήμερα ανοίγουμε μία νέα σελίδα στη σχέση του δήμου Θεσσαλονίκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ