Συμμετοχή του Δήμου Λαγκαδά στην πράξη «Κατάρτιση ανέργων για την ένταξη τους στην τοπική αγορά εργασίας»

Η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε.-Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» και του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας-ΕΚΤ», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της ανωτέρω Πράξης με κωδικό MIS 5076579.
Στο πλαίσιο αυτής της Πράξης η ΑΝΕΘ ανακοινώνει την παρούσα 1η Πρόσκληση που απευθύνεται σε 90 ωφελούμενους και περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:
1. Συμβουλευτική 3 ωρών για κάθε ένα ωφελούμενο και επιπλέον ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας για κοινωνικές επιχειρήσεις για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα της κοινωνικής οικονομίας
2. Πρόγραμμα Κατάρτισης (6 συνολικά), για 15 ωφελούμενους το καθένα, διάρκειας 280 ωρών για κάθε ωφελούμενο, στα εξής θέματα:
Βασικές γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
Διαχείριση ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων
Εξαγωγικό Διεθνές Εμπόριο
Υπάλληλος Τουριστικών Επαγγελμάτων
Δημιουργία κοινωνικής επιχείρησης με αντικείμενο τα αρωματικά φυτά
Δημιουργία κοινωνικής επιχείρησης με αντικείμενο την παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων
3. Πιστοποίηση από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης.
Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν άνεργοι, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, που αναφέρεται παρακάτω:

  • Από τον Δήμο Βόλβης : το σύνολο της περιοχής.
  • Από τον Δήμο Λαγκαδά : το σύνολο της περιοχής.
  • Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου : το σύνολο τη περιοχής πλην την εντός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου.
  • Από τον Δήμο Δέλτα : την περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Σίνδου, Καλοχωρίου και Ν. Μαγνησίας, πλην την εντός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών.
  • Από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη : την περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Χορτιάτη και Ασβεστοχωρίου, πλην την εντός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Φιλύρου και την εντός σχεδίου περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Εξοχής.
  • Από τον Δήμο Θέρμης : την περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής και Ταγαράδων και των Τοπικών Κοινοτήτων, Αγ. Αντωνίου, Λιβαδίου, Περιστεράς, Σουρωτής και κάτω Σχολαρίου.
  • Από τον Δήμο Θερμαϊκού : την περιοχή των Δημοτικών Κοινοτήτων Επανομής και Νέας Μηχανιώνας και των Τοπικών Κοινοτήτων Αγγελοχωρίου, Κερασιάς και Μεσημερίου.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €/ώρα), συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Από 12-4-2022 έως και 16-5-2022 (15.00)

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Αιτήσεων των υποψηφίων ωφελούμενων από την ιστοσελίδα της ΑΝΕΘ www.aneth.gr, από 12-4-2022 έως και 16-5-2022 (ώρα 15.00)
Η κατάθεση του φυσικού φακέλου/δικαιολογητικών γίνεται μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, στα γραφεία της ΑΝΕΘ και έως 16-5-2022.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Αιτήσεων των υποψηφίων ωφελούμενων εδώ.

Για να δείτε την παρούσα Αναλυτική Πρόσκληση πατήστε εδώ

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά: 2310801060 & 2310801070
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ