Συμμαχία για την αναβάθμιση της νέας παραλίας από τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας

της Βαρβάρας Ζούκα

Κοινό μέτωπο για την αναβάθμιση της νέας παραλίας συγκροτούν ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος. Το πλάνο των πρωτοβουλιών, που περιλαμβάνει από απομάκρυνση των κακώς εννοούμενων γκράφιτι μέχρι και τη δημιουργία μιας υπαίθριας έκθεσης με έργα street art, παρουσίασαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας Σταύρος Ανδρεάδης.

Στ. Αγγελούδης: Δίνουμε μάχη για την ανάταξη του δημόσιου χώρου

Τη δέσμευση της διοίκησής του ότι θα δοθεί μάχη για την ανάταξη και την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, σημειώνοντας ότι με τις παρεμβάσεις που θα προχωρήσουν επιχειρείται μια «επανεκκίνηση σε αυτό που η πόλη έχει μεγάλη ανάγκη, στην ανάταση της αισθητικής».
Αναφερόμενος στη συνεργασία που αρχίζει για την αναβάθμιση της νέας παραλίας ανάμεσα στον δήμο Θεσσαλονίκης και στην Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας, ο κ. Αγγελούδης έκανε λόγο για μια ευτυχή στιγμή για την πόλη. Μιλώντας, εξάλλου, για τον Σταύρο Ανδρεάδη, ο δήμαρχος είπε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τη Θεσσαλονίκη και ο οποίος αφήνει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην πόλη.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας θα δημιουργηθεί ένας νέος πολιτιστικής θεσμός στην πόλη. Συγχρόνως, ο Στέλιος Αγγελούδης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια, ενώ έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί προς έγκριση νέο κανονιστικό πλαίσιο, που θα ρυθμίσει τις χρήσεις σε όλο το μήκος της νέας παραλίας.

Στ. Ανδρεάδης: Θα απαλλάξουμε την παραλία από τη δικτατορία της μουτζούρας

«Θα απαλλάξουμε τη νέα παραλία από τη χυδαία δικτατορία της μουτζούρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδας Σταύρος Ανδρεάδης, παρουσιάζοντας τις δράσεις που θα εξελιχθούν στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Πέρα από τις παρεμβάσεις για την απομάκρυνση των κακώς εννοούμενων γκράφιτι, θα γίνουν εργασίες, για να καθαριστούν και να αποκατασταθούν τα παγκάκια που χρησιμοποιούνται για την ξεκούραση των επισκεπτών της νέας παραλίας.

Υπαίθρια έκθεση με έργα street art

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, η νέα παραλία θα αποτελέσει μια υπαίθρια έκθεση με έργα street art. Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει πρόσκληση προς κορυφαίους streets artists, ώστε να δώσουν μια νέα μορφή στο κτίριο της ΕΥΑΘ, που υπάρχει στη νέα παραλία. Ακόμη, οι καλλιτέχνες θα προσκληθούν να γεμίσουν με χρώμα την παραλία, δημιουργώντας έργα τέχνης στα 15 ειδικά πανό που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του παραλιακού μετώπου. Τα έργα θα δημιουργηθούν επί τόπου στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Πρόδρομος Νικηφορίδης υπογράμμισε ότι στοίχημα αποτελεί και ο τομέας του πρασίνου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να αντικατασταθούν οι 30 κουκουναριές που ξεράθηκαν τα προηγούμενα χρόνια

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ