Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης η Καλαμαριά με 56 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ο Δήμος Καλαμαριάς προχωράει με γοργούς ρυθμούς στην εποχή της ηλεκτροκίνησης συμβάλλοντας με στρατηγικές κινήσεις στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρωί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης υποδέχτηκε τον Γενικό Διευθυντή Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, Κυριάκο Κοφινά και τον Ειδικό Σύμβουλο, Σωτήριο Ησσαϊα, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόταση της εταιρίας, να τοποθετήσει φορτιστές ηλεκτροκίνησης, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Ο κ. Δαρδαμανέλης, άκουσε με προσοχή την πρόταση, που αφορά στην πιλοτική τοποθέτηση περίπου 15 φορτιστών, σε όλη την Καλαμαριά, προσφέροντας παράλληλα εκτός από την εγκατάσταση, τη λειτουργία και την υποστήριξή τους, μία εφαρμογή, που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν υπηρεσία κράτησης, υπηρεσία οδικής βοήθεια και επικοινωνία όλο το 24ωρο, για όποιο θέμα προκύψει σχετικά με τη φόρτιση των αυτοκινήτων.

«Οι Καλαμαριώτες είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στην πράσινη ανάπτυξη, μέσω τέτοιων δράσεων και προγραμμάτων, καθώς όπως γνωρίζετε το επίπεδο είναι υψηλό και είναι πάντα θετικοί σε κάθε πρωτοβουλία που παίρνουμε προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο κ. Δαρδαμανέλης εξήγησε στους εκπροσώπους της ΔΕΗ ότι υπάρχουν ήδη προτεινόμενες θέσεις των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίες προέκυψαν μετά και την ολοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)

Τι προβλέπει το Σχέδιο Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Η εκπόνηση του Σ.Φ.Η.Ο. του Δήμου Καλαμαριάς που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» του Πράσινου Ταμείου, είχε ως αντικείμενο την χαρτογράφηση και ανάλυση των πολεοδομικών χαρακτηριστικών, των συνθηκών κινητικότητας, των υποδομών πεζών και στάθμευσης, καθώς και την χωροθέτηση ενός δικτύου υποδομών φόρτισης για την περιοχή του Δήμου. Προκειμένου να αξιολογηθούν οι προτεινόμενες θέσεις για την χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση. Ως αποτέλεσμα προέκυψε ένα σύνολο πενήντα έξι (56) σημείων στα οποία πρόκειται να εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Τα εν λόγω σημεία αντιστοιχούν σε συνολικά ενενήντα δύο (92) θέσεις φόρτισης (διεπαφές).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ