Σε όλο το παραλιακό μέτωπο ο Αγιασμός των Υδάτων στην Καλαμαριά

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Καλαμαριά όπου ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε σε όλο το παραλιακό μέτωπο.
Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρυούλων, κ.κ Παντελεήμων, παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.
«Το ακτινοβόλο μήνυμα των Θεοφανίων απλώνεται σήμερα σε όλη την γη. Εύχομαι να διαχέεται το φως άπλετα στην ζωή μας και την καθημερινότητα μας! Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες» είναι το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.
Αμέσως μετά τη δοξολογία η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου παιανίζοντας οδήγησε την πομπή στο Καραμπουρνάκι, όπου έγινε η ρίψη του Σταυρού, παρουσία του κ. Δαρδαμανέλη, του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.
Νωρίτερα ο Δήμαρχος Καλαμαριάς μετέβη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς, όπου έγινε και εκεί αγιασμός των υδάτων, ενώ στη συνέχεια παρέστη στην κοπή της πίτας του συλλόγου Επαγγελματιών & Ερασιτεχνών Αλιέων Θεσσαλονίκης- Καλαμαριάς «ο Άγιος Νικόλαος». Μάλιστα οι ψαράδες χάρισαν στον κ. Δαρδαμανέλη την εικόνα του Αγίου Νικολάου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους, που στέκεται πάντα στο πλευρό τους, ενώ ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε «Καλές Θάλασσες και καλές ψαριές».
Ο κ. Δαρδαμανέλης δε θα μπορούσε να λείψει και από τη ρίψη του Σταυρού στους Ναυτοπροσκόπους, όπου η τελετή ήταν εντυπωσιακή.
Συγκινητική ήταν και φέτος η συμμετοχή των νέων παιδιών που έπεσαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό, αλλά και η προσέλευση του κόσμου, που παρά το τσουχτερό κρύο, έσπευσε να δει από κοντά τον Αγιασμό των υδάτων.
Το παρόν στην Καλαμαριά για τον εορτασμό των Θεοφανίων έδωσαν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Πάρις Μπίλλιας, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ