Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και στον Βοτανικό Κήπο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει περιβαλλοντικές δράσεις στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης και στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, με σύνθημα: «Σκεφτόμαστε Παγκόσμια, δρούμε Τοπικά για ένα καλύτερο Περιβάλλον στον Δήμο Παύλου Μελά».

Τις ημέρες Πέμπτη 2, Παρασκευή 3, Δευτέρα 6 Ιουνίου και τις ώρες 09.00 – 13.00, μαθητές και μαθήτριες θα επισκεφτούν τον Βοτανικό Κήπο στην Άνω Ηλιούπολη και παράλληλα με τη ξενάγηση στον πανέμορφο χώρο, θα ενημερωθούν για την προστασία του περιβάλλοντος και τα οφέλη του αστικού πρασίνου.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, τις ώρες 10.00 – 14.00, στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, ο Δήμος Παύλου Μελά, σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς, θα διοργανώσει περιβαλλοντικές και ενημερωτικές δράσεις, για  μικρούς και μεγάλους, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ

10.00 – 14.00

➢ Ανθοέκθεση και μαθήματα ανθοκομίας από την Ένωση Ποντίων Πολίχνης.

➢Μαθήματα Σκάκι στη φύση από τον Σκακιστικό Όμιλο Πολίχνης.

➢Μαθήματα ορθής χρήσης ποδηλάτου και ποδηλατοβόλτα στο φυσικό περιβάλλον του Καρατάσιου.

➢Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

➢Μαθήματα Ανακύκλωσης Αλουμινίου με τη δράση “Κάθε Κουτί Μετράει”.

➢Mαθήματα Πρώτων Βοηθειών και Πυρασφάλειας, από την ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

➢Περιβαλλοντικά παιχνίδια με το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Δήμου Παύλου Μελά.

➢Περιβαλλοντικά παιχνίδια με το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων.

➢Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης από τους “Φίλους του Δάσους”.

➢ Εθελοντική δράση καθαρισμού του Καρατάσιου από την Εθελοντική ομάδα

 “Save Your Hood Thessaloniki”.

12.00 – 13.00

➢Συζήτηση στον χώρο της ΠερΚα3 με τον Βιοχημικό Αντώνη Καράγιωργα για την προσφορά των Περιαστικών Καλλιεργειών στο Περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

13.00 – 14.00

➢Συζήτηση στον χώρο της ΠερΚα3 για το δημόσιο χαρακτήρα και το μέλλον του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, με συντονιστή τον Σωκράτη Σεϊτανίδη, υποψήφιο διδάκτορα του Α.Π.Θ., Τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων θα λειτουργεί το Εκπαιδευτικό Κινητό Πράσινο Σημείο, που θα ενημερώνει τους πολίτες για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή στον Δήμο Παύλου Μελά tropaverde.org.

Όσοι πολίτες παραδώσουν καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά στις 5 Ιουνίου, στο Εκπαιδευτικό Κινητό Πράσινο Σημείο, θα συμμετέχουν  στην κλήρωση για δύο ποδήλατα, προσφορά της Eταιρείας Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων Polyeco A.E.

Παράλληλα, στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου θα λειτουργεί Σημείο Ανακύκλωσης των καταστημάτων οπτικών OptikonXpress. Όσοι πολίτες ανακυκλώσουν γυαλιά ηλίου ή οράσεως θα παραλάβουν μια αριθμημένη δωροεπιταγή αξίας 50,00 ευρώ για αγορά οπτικών και παράλληλα θα συμμετέχουν σε κλήρωση για δέκα ζευγάρια γυαλιών ηλίου, προσφορά των καταστημάτων της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διπλή «πράσινη» βράβευση του Δήμου Παύλου Μελά για Πάρκο Νικόπολης και ανακύκλωση

https://pavlosmelas.gr/vraveia_2022_pavlosmelas/

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ