Ο Τζιτζικώστας στον Πανελλήνιο Τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας

Το Περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται ο Πανελλήνιος Τελικός του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μαθητές που διαγωνίζονται, να δει τις δημιουργίες τους και τα ρομποτικά project, που επινόησαν τα παιδιά και να συζητήσει μαζί τους για το μέλλον, για την εκπαίδευση, για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες και για το θέμα του διαγωνισμού, που αφορά στο μέλλον των παγκόσμιων μεταφορών.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 1.000 μαθητές, ηλικίας 9 έως 16 ετών και στον τελικό διαγωνίζονται οι 50 κορυφαίες ομάδες ρομποτικής, που προκρίθηκαν από όλη τη χώρα.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν ορισμένα από τα καλύτερα μυαλά της χώρας μας, οι πρωταγωνιστές του σήμερα και του αύριο στην καινοτομία, στην έρευνα, στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στον τομέα της ρομποτικής. Η φαντασία, η επινοητικότητα, οι γνώσεις, η ικανότητα και η πρόοδος των παιδιών είναι εντυπωσιακή. Μας γεμίζει με ενθουσιασμό και ελπίδα το γεγονός ότι οι γενιές που έρχονται μπορούν με το ταλέντο και την επίμονη προσπάθειά τους να κάνουν πραγματικότητα ακόμη και εκείνα που εμείς δεν μπορούμε καν να ονειρευτούμε. Οι μαθητές μάς γεμίζουν με αισιοδοξία και μας υπενθυμίζουν το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές, το χρέος μας να τις στηρίξουμε για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, για να οδηγήσουν τη χώρα μας μπροστά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει σταθερά και με συνέπεια τις δράσεις του EduAct, ενθαρρύνοντας όλους τους μαθητές να μπουν στον κόσμο της καινοτομίας, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών, που άλλωστε αποτελεί με απόφασή μας έναν από τους πυλώνες της ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας. Ως διοίκηση της Περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια δημιουργούμε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με σύγχρονες μαθησιακές συνθήκες, αναβαθμίζοντας τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, εξοπλίζοντάς τα με σύγχρονα μέσα και κατασκευάζοντας νέες βελτιωμένες σχολικές μονάδες. Το ίδιο κάνουμε και με τα Πανεπιστήμιά μας, τα οποία παρέχουν υψηλής ποιότητας γνώσεις, ενώ φροντίζουμε εδώ και χρόνια πλέον να τα συνδέσουμε με τους μεγαλύτερους ερευνητικούς οργανισμούς του κόσμου, όπως το CERN, αλλά και με την αγορά εργασίας, όπως με τις συμπράξεις με εταιρίες της Silicon Valley ή την προσέλκυση επενδύσεων εταιριών κολοσσών στην περιοχή μας, όπως η Pfizer, η Cisco και η Deloitte. Η πολιτική μας για την ενίσχυση της καινοτομίας, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών περνά μέσα από τρεις άξονες, τους οποίους υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε: ταχύτερη ψηφιακή μετάβαση, αξιοποίηση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση και ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε κόμβο έρευνας και καινοτομίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ήδη αξιοποιούμε πόρους ύψους 100 εκ. ευρώ για την έρευνα και την καινοτομία από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, ενώ σχεδιάζουμε να κατευθύνουμε αντίστοιχους πόρους και στη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027, για να δημιουργήσουμε το εύφορο έδαφος, ώστε οι νέοι μας να χτίσουν την Κεντρική Μακεδονία και την Ελλάδα της επόμενης μέρας».

Ο Πανελλήνιος Τελικός του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League συνδιοργανώνεται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό EduAct και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δια της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην επίσκεψή του στον Πανελλήνιο Τελικό, τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας και ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EduAct Κώστας Βασιλείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ