Ο ανασχηματισμός της Προστασίας του Πολίτη

Αφορμή για τις μικρές, διορθωτικές, αλλαγές στην κυβέρνηση ήταν αναμφίβολα ο τομέας Προστασίας του Πολίτη.  Ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει μια επανεκκίνηση στα θέματα δημόσιας τάξης με κορωνίδα την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών και την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Για αυτό, εντοπίζοντας προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα, προχώρησε στην αντικατάσταση της πολιτικής ηγεσίας και του υπουργού Γιάννη Οικονόμου και του υφυπουργού Κώστα Κατσαφάδο.

Επιλέχθηκε ένας έμπειρος στα θέματα και με αποδεδειγμένα καλή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και για υφυπουργός ο εκλεγμένος στην Ηλεία Ανδρέα Νικολακόπουλος.

Αν εξαιρέσεις και την προαποφασισμένη αναβάθμιση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη που ορίστηκε και υφυπουργός στον πρωθυπουργό, τα υπόλοιπα προέκυψαν ως «καραμπόλες».

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι και ο πολύπαθος τομέας της Υγείας στον οποίο επιστρέφει, μετά τη θητεία του επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφασιστικός στην υλοποίηση των πολιτικών του-αν και στον κλάδο της Υγείας δεν ειναι περίοδος συγκρούσεων -όπως π.χ. στο χώρο της Παιδείας με τα μη κρατικά πανεπιστήμια- αλλά ενίσχυσης σε προσωπικό και αναβάθμισης υποδομών

Στη θέση του στο Εργασίας τοποθετήθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου που αναβαθμίστηκε.  Ως υφυπουργός Παιδείας τη θέση της θα καλύψει η βουλευτής Επικρατείας Ιωάννα Λυτρίβη, αυξάνοντας και τη γυναικεία παρουσία στην κυβέρνηση.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ