Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την σκελετική υγεία στο Δήμο Καλαμαριάς

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με  το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργάνωσαν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου για την σκελετική υγεία, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς ο κόσμος από τις περιοχές αυτές προσήλθε για να εξεταστεί.

Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστεοπόρωσης βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη σκελετική υγεία,  εξυπηρετώντας πάνω από 100 άτομα. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε επιστημονικά από τον κύριο Αλέξανδρο Γεράκη, χειρουργό ορθοπεδικό.

Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

«Η οστεοπόρωση δυστυχώς χτυπάει την πόρτα όλο και περισσότερων συμπολιτών μας και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, ώστε να τους βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Ο Δήμος Καλαμαριάς, είτε μέσω δωρεάν εξετάσεων, είτε μέσω δωρεάν ιατρικής βοήθειας, στέκεται πάντα στο πλευρό των δημοτών του» τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Στοχεύουμε στη διασφάλιση της υγείας  όλων των συνανθρώπων μας, μέσω των δράσεων προσυμπτωματικού ελέγχου που διοργανώνονται προς όφελος των πολιτών. Η μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή των δημοτών στον προληπτικό έλεγχο για την έγκαιρη ανίχνευση πιθανών συμπτωμάτων οστεοπόρωσης ή οστεοπενίας μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις δράσεις μας, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας. Το Δίκτυο σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη του πραγματοποιεί συνεχείς δράσεις πρόληψης σε κάθε σημείο της χώρας.

 

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ