ΚΕΔΕ και ΠΕΔ ενώνουν δυνάμεις : Πανελλαδική δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης

Δ. Παπαστεργίου : H αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα, θρησκεία κι εθνικότητα.

Πανελλαδική Δράση Συγκέντρωσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης , για τους πληγέντες των σεισμών σε Τουρκία και Συρία

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε συνεργασία με τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.) και όλους τους Δήμους της χώρας, διοργανώνει μια μεγάλη δράση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια για την στήριξη των πληγέντων της πρωτοφανούς τραγωδίας που έπληξε με σφοδρότητα την Τουρκία και την Συρία.

Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνουμε από σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 έως και την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, από τις 8:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, σε όλα τα Δημαρχεία της χώρας, είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές.

Η λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο:

  • Κουβέρτες
  • Παπλώματα
  • Σκηνές
  • Υπνόσακους
  • Μαξιλάρια
  • Φακούς
  • Είδη ρουχισμού(μόνο: κασκόλ, γάντια, σκούφοι, κάλτσες)
  • Είδη γυναικείας υγιεινής
  • Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίες
  • Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας γίνεται σε συνεργασία και με τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.), τους Δήμους, την Περιφέρεια Αττικής, με την επικοινωνιακή υποστήριξη του ΣΚΑΪ και του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

 

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Είναι καθήκον μας να συνδράμουμε στην ανακούφιση του ανθρωπίνου πόνου που προκλήθηκε μετά την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία που δοκιμάζει την Τουρκία και την Συρία και μας συγκλονίζει όλους. H αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα, θρησκεία κι εθνικότητα.

Εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας και τον κάθε Δήμο ξεχωριστά για την άμεση και συγκινητική ανταπόκρισή τους στην πρωτοβουλία. Όπως επίσης και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», την Περιφέρεια Αττικής και κάθε συνάνθρωπό μας που στέκεται αρωγός στην Πανελλαδική αυτή προσπάθεια.

Βέβαια, το μεγάλο μας ευχαριστώ το οφείλουμε στους χιλιάδες πολίτες που μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα ανθρωπιάς που απευθύναμε, αποδεικνύοντας το πλεόνασμα αλληλεγγύης που διαθέτει η ελληνική κοινωνία.

Επιτρέψτε μου τέλος, να ευχαριστήσω τον κάθε έναν και όλους μαζί τα στελέχη της ΕΜΑΚ για τις ηρωικές τους προσπάθειες απεγκλωβισμού των συνανθρώπων μας σε Τουρκία και Συρία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ