Ημερίδα για «τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων» στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου αύριο Τρίτη 12/4

Το Εργαστήριο Μελέτης Συλλογικών Πρακτικών για τον Χώρο και την Ανάπτυξη (Co-SPACE) του ΑΠΘ, ερευνά τις καλές πρακτικές συμμετοχικού σχεδιασμού και τη διάδραση μεταξύ εγχειρημάτων πολιτών και χωρικού σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Εργαστηρίου, το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου αποτελεί μελέτη περίπτωσης για μία σειρά εργασιών (διδακτορικές διατριβές και εργασίες εξαμήνου προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών) με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Γιώργο Γριτζά.

Καλούμε τους φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες και μεμονωμένους πολίτες στην ανοιχτή ημερίδα/ συζήτηση με τίτλο «Ανοιχτή ημερίδα για το σχεδιασμό και τη διαχείριση των διεκδικούμενων κοινόχρηστων χώρων».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου, τους Περιαστικούς Καλλιεργητές και την Ένωση Ποντίων Πολίχνης,  στο Δημοτικό Εντευκτήριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, την Τρίτη  12 Απριλίου 2022, ώρα 19:00.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου.

Στις 18:30 θα προηγηθεί εθελοντικός καθαρισμός του Πάρκου Καρατάσιου.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εργασιών, με έμφαση στη μελέτη προτιμήσεων των επισκεπτών του Πάρκου, η οποία έγινε βάσει δείγματος 238 ερωτηματολογίων.

Στη συνέχεια θα συζητηθεί το θέμα του σχεδιασμού και της διαχείρισης του Πάρκου Καρατάσιου και γενικότερα των υπό διεκδίκηση χώρων, όπως οι χώροι των πρώην στρατοπέδων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ