Εθιμοτυπική συνάντηση Κωνσταντινίδη με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Jean Luc Lavaud συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Lavaud συνομίλησαν για τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις, τόνισαν την αμοιβαία βούληση των δυο χωρών για περαιτέρω ενίσχυση των ισχυρών δεσμών φιλίας που τις συνδέουν και εξέφρασαν την επιθυμία εμβάθυνσης της συνεργασίας σε τομείς που θα τονώσουν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε ότι η Γαλλία αποτελεί σημαντικό στρατηγικό οικονομικό εταίρο και κορυφαίο επενδυτή στην Ελλάδα, καλώντας τον κ. Lavaud να γνωστοποιήσει στις γαλλικές εταιρείες τεχνολογίας ότι η Μακεδονία και η Θράκη αναβαθμίζονται σε πόλο καινοτομίας και εξωστρέφειας στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλία ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντινίδη για την υποδοχή, του ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στα καθήκοντά του και σημείωσε ότι η αναπτυξιακή δυναμική που αναπτύσσει η Βόρεια Ελλάδα συμβάλλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.  Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο του 2024 και τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στη γαλλική πρωτεύουσα, την οποία θα υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη στις 21 Απριλίου 2024.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ