Δωρεάν θερινό κοινωνικό φροντιστήριο από τον δήμο Νεάπολης Συκεών

Από τις 19 Ιουνίου αρχίζουν οι εγγραφές στο τμήμα προετοιμασίας μαθητών για το γυμνάσιο – Ιούλιο και Αύγουστο τα μαθήματα σε κλιματιζόμενη αίθουσα στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ένας από τους θεσμούς της εκπαιδευτικής πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών που ανεστάλη εξαιτίας της πανδημίας. Επανήλθε δυναμικά τον περασμένο Νοέμβριο και λειτούργησε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους βοηθώντας εκατοντάδες παιδιά να αντεπεξέλθουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Φέτος για πρώτη φορά ο δήμος και το Γραφείο Παιδείας ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής αναλαμβάνουν μία ακόμη πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τους μαθητές. Διοργανώνουν θερινό κοινωνικό φροντιστήριο με τμήματα Νεοελληνικής γλώσσας και Μαθηματικών για τα παιδιά που θα φοιτήσουν από Σεπτέμβριο στην Α’ Γυμνασίου. Το σκεπτικό για την παραπάνω απόφαση στηρίζεται στην πανδημία του κορονοϊού και στα εμπόδια που προκάλεσε στη διδασκαλία των μαθητών για δύο ολόκληρες σχολικές χρονιές.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μαθήματα θα γίνονται Ιούλιο και Αύγουστο και οι εγγραφές ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Χαρίσης, εκπαιδευτικός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, με βάση την εμπειρία του, η πραγματικότητα γέννησε την ιδέα για επιπλέον διδακτική στήριξη το καλοκαίρι. «Οι μαθητές που έχασαν για δύο χρόνια τα δια ζώσης μαθήματα στην τάξη και υποχρεώθηκαν σε παρακολούθηση εξ αποστάσεως έχουν κενά. Άλλωστε γνωρίζω και ως γονιός τα προβλήματα που συνεπαγόταν αυτή η αναγκαστική συνθήκη της μακρόθεν διδασκαλίας».

«Φέτος, υλοποιούμε στο δήμο μας κάτι ξεχωριστό», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, αναφερόμενος στα φροντιστηριακά μαθήματα για απόφοιτους δημοτικού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία τους για το γυμνάσιο αφού ως εκπαιδευτικός μπορώ να διαβεβαιώσω πως τα κενά που έχουν οι μαθητές που ολοκληρώνουν φέτος το δημοτικό λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, αφορούν βασικές γνώσεις. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε ότι τα φροντιστηριακά μαθήματα που προσφέρονται δωρεάν θα δώσουν διέξοδο στις οικογένειες και θα δημιουργήσουν τις βάσεις για μία καλή σχολική χρονιά των μαθητών από τον Σεπτέμβριο στην Α’ γυμνασίου. Ελπίζουμε στην ανταπόκριση όσο το δυνατόν περισσότερων γονέων στο κάλεσμα μας».

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης αναφέρεται συνολικά στη μέριμνα του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του συνόλου των δομών του για τους μαθητές κάθε τάξης και ηλικίας. Ξεκινώντας από τους μεγαλύτερους μαθητές υπενθυμίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού το οποίο σε συνεργασία με την CareerGate παρέχει δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές από την Γ΄ Γυμνασίου. «Πέρα από την προσπάθεια να διασφαλίσουμε για όλους σχολικά συγκροτήματα υπερσύγχρονα με το σύνολο του απαραίτητου εξοπλισμού, των αιθουσών πληροφορικής και των γυμναστηρίων», τονίζει ο κ. Δανιηλίδης, «στεκόμαστε δίπλα στον κάθε μαθητή ανάλογα με τις ανάγκες του. Για τους μαθητές που βρήκε η πανδημία σε κρίσιμες τάξεις του δημοτικού και ξεκινούν το Σεπτέμβριο τη φοίτησή τους στο γυμνάσιο είμαστε εδώ ώστε να τους προσφέρουμε δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα υψηλού επιπέδου κι ευχαριστούμε γι’ αυτό τους εθελοντές εκπαιδευτικούς μας».

Πρόσβαση σε όλους, χωρίς οικονομικά κριτήρια

Το καλοκαιρινό κοινωνικό φροντιστήριο αφορά σε όλα τα παιδιά που κατοικούν στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ανεξάρτητα από οικονομικά κριτήρια. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και θα γίνονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς. Όπως προαναφέραμε τα παιδιά θα διδαχθούν Μαθηματικά και Νεοελληνική γλώσσα, με τη μορφή επαναλήψεων, συζήτησης αποριών και λύσης ασκήσεων. Κάθε μάθημα θα γίνεται σε δυο διδακτικές ώρες τη βδομάδα, σε διαφορετικές ημέρες. Τα μαθήματα θα γίνονται πρωινές ώρες σε κλιματιζόμενη αίθουσα στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελευθερίου Βενιζέλου 125, 2ος όροφος), θα αρχίσουν στις 3 Ιουλίου και θα τελειώσουν στις 31 Αυγούστου.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες είναι:

1. Αίτηση (Υπάρχει στο πεδίο «Έγγραφα» στο κάτω μέρος της ανάρτησης)

2. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας αν πρόκειται για Έλληνα γονέα/κηδεμόνα ή διαβατηρίου και της άδειας διαμονής του αν πρόκειται για αλλοδαπό γονέα/κηδεμόνα.

3. Βεβαίωση φοίτησης του μαθητή από το δημοτικό σχολείο που φοίτησε το σχολικό έτος 2022-23 ή φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου.

4. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα που υποβάλλει την αίτηση για την ανάληψη της ευθύνης για την προσέλευση και την αποχώρηση του μαθητή/τριας στον/από τον χώρο του φροντιστηρίου (Υπάρχει στο πεδίο «Έγγραφα» στο κάτω μέρος της ανάρτησης)

5. Υπεύθυνη δήλωση του ετέρου γονέα/κηδεμόνα (αυτού που δεν υποβάλλει την αίτηση) για την συναίνεση του στα στοιχεία της αίτησης που υποβάλλεται από τον άλλο γονέα/κηδεμόνα (Υπάρχει στο πεδίο «Έγγραφα» στο κάτω μέρος της ανάρτησης)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από τις 19 Ιουνίου στο γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών (Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες αυτοπροσώπως από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: charisis.ioannis@n3.syzefxis.gov.gr.

Για οποιαδήποτε πληροφορία-διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Χαρίση στο τηλέφωνο 2313329577.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ