Δήμος Θεσσαλονίκης: Υπογραφή σύμβασης για 12θέσιο Λύκειο στα Τροχιοδρομικά

Κ. Ζέρβας: «Ένα νέο, σύγχρονο σχολικό συγκρότημα δημιουργείται στα Τροχιοδρομικά για να καλύψει τις ανάγκες σχολικής στέγης της Χαριλάου»
«Ένα νέο, σύγχρονο σχολικό συγκρότημα δημιουργείται στα Τροχιοδρομικά για να καλύψει τις ανάγκες σχολικής στέγης της Χαριλάου», δήλωσε σήμερα (9/6) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή ενός νέου 12θέσιου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή των Τροχιοδρομικών παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

«Η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του έργου ανέγερσης Λυκείου στην περιοχή Τροχιοδρομικών ικανοποιεί έναν από τους βασικούς στόχους του Δήμου Θεσσαλονίκης να καλύψει τις ανάγκες μιας σχετικά νεόδμητης συνοικίας και παράλληλα να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα συστέγασης διαφορετικών σχολικών βαθμίδων εκπαίδευσης στο ίδιο κτίριο και στην ίδια σχολική αυλή στο σχολικό συγκρότημα της οδού Καρδίτσης, όπου συστεγάζονται εδώ και χρόνια το 32ο Λύκειο με το 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου με διαπιστωμένη ανεπάρκεια χώρου», τόνισε ο κ. Ζέρβας. «Και αυτό με χρήματα από το «Αντώνης Τρίτσης», χωρίς δηλαδή να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε ιδιόκτητο χώρο που προέκυψε από απαλλοτρίωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να υπογράφεις συμβάσεις για νέα έργα, πόσο μάλλον σχολεία», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης. «Λύνουμε συνολικά το πρόβλημα σχολικής στέγης της περιοχής της Χαριλάου και θα παραδώσουμε σε δύο χρόνια  ένα υπερσύγχρονο 12θέσιο σχολείο, με βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, αίθουσες φυσικών επιστημών και πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ιατρείο κ.α.», τόνισε ο ίδιος.

Η συνολική έκταση όπου θα ανεγερθεί το σχολικό συγκρότημα ανέρχεται στα πέντε στρέμματα. Το σχολικό συγκρότημα θα είναι συνολικής επιφάνειας δόμησης κύριων χώρων 2.721 τ.μ. και υπογείου 645 τ.μ. Στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο θα υπάρχουν 12 αίθουσες διδασκαλίας ενώ στον δεύτερο όροφο θα γίνουν τα εργαστήρια. Σε ξεχωριστά κτίρια χωροθετήθηκαν οι χώροι προσωρινής επισκεψιμότητας από εξωτερικούς επισκέπτες (ιατρείο, γραφεία συλλόγων, κ.τ.λ.) και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η βιβλιοθήκη και οι χώροι διοίκησης. Τέλος, οι χώροι βοηθητικής χρήσης (γενική αποθήκη, λεβητοστάσιο, αποθήκη σχολικών βιβλίων κ.α.) εντάχθηκαν στο χώρο του υπογείου. Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνει διαμόρφωση σε έκταση πλέον των 4.800 τ.μ. εκ των οποίων τα 2.751 τ.μ. αφορούν φυτεύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ