Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τα προγράμματα Αγωγής Υγείας σε σχολεία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης   Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη και προαγωγή της υγείας του μαθητικού πληθυσμού μέσα από την συστηματική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση και την ενίσχυση και εδραίωση συμπεριφορών υγείας με τη χρήση αποτελεσματικών παιδαγωγικών μεθόδων και τρόπων προσέγγισης των μαθητών ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

 

Κατόπιν αιτήματος των σχολείων θα πραγματοποιηθούν κύκλοι εκπαίδευσης για τα παρακάτω θέματα:

α) «Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων» και «Γνωρίζω και αντιμετωπίζω τα μικρόβια», σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού.

 

β) «Μεγαλώνοντας αλλάζω, τι μου συμβαίνει (για κορίτσια) ΣΤ΄ Δημοτικού και  «Μεγαλώνοντας αλλάζω, τι μου συμβαίνει (για αγόρια) ΣΤ΄ Δημοτικού.

 

γ) «Δόντια γερά – Στοματική Υγεία για παιδιά»,  σε παιδιά της Α΄- Β΄ και Γ΄ τάξης  του δημοτικού με παράλληλο έλεγχο δοντιών από οδοντίατρο της δομής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

δ) «Υγιεινή και Προστασία των ματιών και της όρασης – Σ΄ αγαπώ… σαν τα μάτια μου» σε παιδιά της Δ΄- Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  του δημοτικού, με παράλληλο έλεγχο από οφθαλμίατρο της δομής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

ε)  «Διατροφική Αγωγή» σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού.

 

Για τη φετινή σχολική χρονιά συμμετέχουν έως τώρα τα παρακάτω σχολεία:

 

–             8ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

–             11ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

–             63ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

–             67ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

–             1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

–             8ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ