Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο Σεμινάριο φωτογραφίας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο Σεμινάριο φωτογραφίας που διοργανώνει η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις», διάρκειας 60 ωρών, από τις 27 Μαρτίου έως τις 10 Ιουλίου 2023. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα,  19:00 – 22:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη.

➢Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και ειδικά με τη δυνατότητα της υπέρβασης της αληθοφάνειας που εκ πρώτης όψεως παρέχει η φωτογραφική αποτύπωση.

➢Το περιεχόμενό του αφορά στην κατάρτιση, τις τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας της  φωτογραφίας, τη γνωριμία με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Περιλαμβάνει ξενάγηση στην ιστορία της, αλλά κύρια εστιάζει στην αισθητική της προσέγγιση χωρίς να παραβλέπει την επικοινωνία και την όσμωση των απόψεων και φωτογραφικών ιδεών ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

➢Ολοκληρώνεται πάντοτε με έκθεση φωτογραφίας των συμμετεχόντων ώστε να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό, την εμπειρία μιας δημόσιας παρουσίασης και να αναδείξει τη φωτογραφική προσέγγιση του καθενός.

➢Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον έχει κάποιος παρακολουθήσει το 80% των σεμιναριακών μαθημάτων .

➢Περιλαμβάνει συμβολική οικονομική συμμετοχή 25,00 €, η οποία αφορά σε όλο τον κύκλο του σεμιναρίου, και αποσκοπεί σε κάλυψη μέρους του κόστους των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών (εκτυπώσεων, επιδείξεων, έκθεσης).

➢Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα και χειροκίνητων ρυθμίσεων.

Περίοδος εγγραφών: 1-3-2023 έως 20-3-2023

Αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ  ή σκανάροντας το QR code που ακολουθεί στο Δελτίο ΕΔΩ

Σημείωση:

1) Προτεραιότητα για εγγραφή στo σεμινάριο έχουν οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά.

2) Η κατάρτιση των τμημάτων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων

Λίγα λόγια για τη Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις»

Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1994 από φωτογράφους της τότε Φωτογραφικής Ομάδας Σταυρούπολης και λειτουργεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο Παύλου Μελά με την υποστήριξή του.

Αποτελεί χώρο αναζήτησης και δημιουργίας, έκφρασης και επικοινωνίας με την τέχνη, για όσους επιλέγουν ως μέσο και δρόμο γι΄ αυτόν τον σκοπό τη φωτογραφία.

Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.

Ημέρα συνάντησης των μελών της λέσχης είναι η Τετάρτη. Στις συναντήσεις οργανώνονται παρουσιάσεις φωτογραφιών, αλλά και δραστηριότητες που αφορούν άλλους χώρους της τέχνης (κινηματογραφικές προβολές-αφιερώματα, βραδιές με μουσική, ποίηση, συζητήσεις με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες κ.ά).

Η λέσχη διαθέτει χώρο συναντήσεων, πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο και δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη της.

Περισσότερες Πληροφορίες  

Δήμος Παύλου Μελά – Τμήμα Πολιτισμού

Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις»

Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη

e-mail: grpol@pavlosmelas.gr  www.pavlosmelas.gr

photoclub.opseis@gmail.com url: www.opseis.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313302 835, -938, -834

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ