Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο εργαστήρι νέων 13-29 ετών για το πρόγραμμα Erasmus+

Στις 3 Ιουλίου το επόμενο ραντεβού με θέμα: «Μετατρέποντας το βιογραφικό σε εισιτήριο για την καριέρα που ονειρεύομαι»

Οι νέοι που βρέθηκαν στο πρώτο βιωματικό εργαστήριο για το Erasmus+ πέρασαν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δημιουργικό απόγευμα, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και έμαθαν από πρώτο χέρι για τις δυνατότητες και τις προοπτικές αξιοποίησης του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος που τους προσφέρει η αντιδημαρχία Νέας Γενιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το Erasmus ήταν το θέμα που επέλεξαν για την πρώτη τους συνάντηση εκατοντάδες νέοι του δήμου συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια που έλαβαν με αντικείμενο τη θεματολογία του εργαστηρίου στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή.

Ήδη κλείστηκε το δεύτερο ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα. Θα αφορά νέους από 18 έως 29 ετών και αντικείμενό του θα είναι η σύνταξη βιογραφικού σημειώματος με τις εξής θεματικές ενότητες: Συμπλήρωση Europass, Προετοιμασία για συνέντευξη επιλογής προσωπικού, Κατάρτιση μέσω προγραμμάτων Erasmus + σε χώρες της Ε.Ε με καλυμμένα το 95% των εξόδων διαμονής και μετακίνησης. Θα μιλήσουν οι Γεωργία Μιμίκου και Βίκυ Σαπουντζή, Careercoaches, στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νεάπολης.