Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Τοποθέτηση Οδωνυμικών Πινακίδων για τα 100 χρόνια Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, κατ’ εξοχήν τόπος υποδοχής και εγκατάστασης προσφύγων από την καθ’ ημάς Ανατολή, τιμά τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με δράσεις και εκδηλώσεις που σαν στόχο έχουν να διατηρήσουν άσβεστη στο πέρασμα του χρόνου τη φλόγα της ιστορικής μνήμης.
Παράλληλα, με τη Φωτογραφική Έκθεση Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής και της τοπικής ιστορίας των τελευταίων 100 χρόνων (1922-2022), την οποία επισκέπτονται μαθητές/τριες καθημερινά, τοποθετήθηκαν σε οδούς του Δήμου που φέρουν τα ονόματα τόπων και προσώπων τής καθ’ ημάς Ανατολής, πινακίδες χρώματος καφέ, με σύντομη περιγραφή, χρήσιμη για κάθε περαστικό, κάτοικο ή επισκέπτη του δήμου μας.

Πρόσωπα όπως ο Μητροπολίτης-Ιερομάρτυρας Χρυσόστομος Σμύρνης, οι Κομνηνοί της Τραπεζούντας, και τοπωνύμια των εστιών εκείθεν του Αιγαίου (λ.χ. Σμύρνη, Έφεσος, Νύμφαιο, Μεταλλείο Ταύρου, Τραπεζούντα, Κερασούντα κ.ά.) θα είναι πλέον πιο οικεία, ακόμη και για τις νεότερες γενιές.
Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, την οποία υλοποιεί η Αντιδημαρχία Πολιτισμού δια του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, εντάσσεται και η τοποθέτηση εννέα (9) μεγάλων κάθετων πινακίδων σε ιστορικά ή/και κεντρικά/πολυσύχναστα σημεία του τόπου μας (Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, πλατεία Δημαρχείου και αλλού), στις οποίες ο κάτοικος και ο κάθε επισκέπτης έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν ένα σύντομο ιστορικό για την περιοχή και να δουν παλιές και νέες φωτογραφίες του τόπου μας.
 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ