Δήμος Καλαμαριάς: Καθαρισμός του βυθού με τη βοήθεια εθελοντών

Περισσότερα από 500 κιλά απορρίμματα περισυνέλλεξαν οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων, iSea.

Ο υποβρύχιος καθαρισμός που πραγματοποιήθηκε στον κυματοθραύστη της Μαρίνας Αρετσούς και του αλιευτικού καταφυγίου της Κρήνης στην Καλαμαριά, έφερε στην επιφάνεια την εγκληματική αδιαφορία που υπάρχει για τη θάλασσα. Πλαστικά μπουκάλια,  πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, αλουμινένια κουτάκια και αλιευτικά εργαλεία ήταν τα ευρήματα από τον βυθό της θάλασσας.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τους επαγγελματίες ψαράδες μας που στερήθηκαν το μεροκάματο τους, αλλά και τους ερασιτέχνες, τους ναυταθλητικούς ομίλους μας, την iSea και τις υπηρεσίες του Δήμου μας, καθαριότητας και πολιτικής προστασίας, που έδωσαν το παρόν και ανέλαβαν την μετέπειτα διαχείριση των “θησαυρών” μας!», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στον καθαρισμό, μαζί με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, Ελένη Φύκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, Στέλιο Ματσαρίδη.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος #Προσφέρω και συμμετείχαν εφτά σκάφη υποστήριξης των δέκα δυτών και άλλα τρία σκάφη μεταφοράς των σκουπιδιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ