Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ενθρόνιση Θαυματουργού Εικόνας Αγίας Παρασκευής

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βρυούλων κ. Παντελεήμονος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και παρουσία και του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η ενθρόνιση της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Παρασκευής, εφεστίου Εικόνας του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου σε ειδικό προσκυνητάριο ενώ ταυτόχρονα καθιερώθηκε και η μαρμάρινη Κρήνη Αγιασμού του Ναού.

Την υποδοχή λάμπρυναν με τη συμμετοχή τους η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, μέλη των χορευτικών τμημάτων του Ναού καθώς και του Μικρασιατικού Συλλόγου Μενεμένης-Αμπελοκήπων «Η Αγία Παρασκευή» ενδεδυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές, οι Μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής με τις ελληνικές σημαίες ανά χείρας και η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της Θεσσαλονίκης.

Με έκδηλη τη συγκίνηση στα πρόσωπα όλων, καθώς η Μενεμένη αποτελεί μία κατεξοχήν προσφυγική συνοικία από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μ. Ασίας, υποδέχθηκαν στην πλατεία μπροστά από τον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής το πανσεβάσμιο Εικόνισμα, μετά την αναπαλαίωσή της και την τοποθέτηση ασημένιου πουκαμίσου.

Ακολούθως τελέστηκε λαμπρός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη, τον οποίο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Διονύσιος Πατσάνης,

Η θαυματουργός εικόνα της Αγίας Παρασκευής θα παραμένει εσαεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Ναού προς προσκύνηση, αγιασμό και διηνεκή ευλογία της Ενορίας και πάντων των ευλαβών προσκυνητών.

“Χαίρει άπασα, η Μενεμένη, την εικόνα σου, ως μέγαν όλβον, την εφέστιον τιμώσα Πανεύφημε· συ γαρ υπάρχεις ιάτειρα άμεσος, Παρασκευή των ομμάτων του σώματος…”

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ