Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), σύμφωνα με το Ν. 4819/2021, με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου. Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τις απαιτούμενες διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

Μέσα από το Σ.Α.Π. ο Δήμος Λαγκαδά θα προγραμματίσει για την επόμενη διετία, τα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις, σε βασικούς δρόμους, σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα κ.α.) και δημόσια κτήρια ώστε αυτά να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα (ηλικιωμένοι, έγκυες κ.α.).

Στον παρακάτω σύνδεσμο οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν για τις προτεινόμενες διαδρομές, βασικούς δημόσιους χώρους και κτίρια σε οικισμούς του Δήμου, που εξετάζονται για την βελτίωση της προσβασιμότητάς τους.

https://forms.gle/hjKSujbU8Mx7dnF48

Οι δημότες του Δήμου Λαγκαδά καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις και τα σχόλιά τους επί των προτεινόμενων διαδρομών, χώρων και κτηρίων, συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για την επίλυση των προβλημάτων προσβασιμότητάς τους.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2023.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ