Χ. Βάρδας: “Η προσπάθεια καθυπόταξης και φίμωσης των Δημοτικών Παρατάξεων μας βρίσκει απέναντι

 

Προσπάθεια καθυπόταξης των Δημοτικών παρατάξεων από τον υπουργό Εσωτερικών, Μ. Βορίδη και το Υπουργείο Εσωτερικών, “βλέπει” ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χ. Βάρδας, με αφορμή το προς ψήφιση στη Βουλή σχέδιο για αφαίρεση του δικαιώματος των Επικεφαλής Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης.
“Το Υπουργείο Εσωτερικών για μία ακόμη φορά επιδεικνύει εχθρική στάση έναντι του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παρεμβαίνοντας για μια ακόμη φορά ωμά προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή την αφαίρεση του δικαιώματος των Επικεφαλής Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, να εγείρουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης όπως το δικαίωμα αυτό θεσπίστηκε και ισχύει με τη διάταξη της παραγράφου 7 του Άρθρου 67 του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης)”, αναφέρει ο κ. Βάρδας σε ανακοίνωση του.
“Η Κυβέρνηση μεθοδεύει δηλαδή την δια Νόμου φίμωση των Δημοτικών Παρατάξεων επικαλούμενη δήθεν λόγους «διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου».
Καλούμε τον Δήμαρχο Καλαμαριάς και το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει την αυταρχική μεθόδευση του κ. Βορίδη και να αντιταχθεί στην υπο ψήφιση διάταξη που προσβάλλει και αλλοιώνει την ποιότητα της Δημοκρατίας στους Δήμους της Χώρας μας”, καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ