Μπαίνει στις ράγες το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας για τον Δήμο Λαγκαδά

Στην εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότηταςπροχωρά ο Δήμος Λαγκαδά, έχοντας ως στόχο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι δημόσιοι χώροι του Δήμου να είναι προσβάσιμοι και φιλικοί για όλους του πολίτες.

Για την εκπόνηση του Σχεδίου πρόκειται να διενεργηθεί Δημόσιος Ηλεκτρονικός Μειοδοτικός Διαγωνισμός.

Με την εκπόνηση του εν λόγω σχεδίου, επιτυγχάνεται ο προσδιορισμός των σημείων των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων, κατασκευών και προσβάσιμων γραμμικών διαδρομών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Ειδικότερα πρόκειται να καθιερωθεί ένα πλαίσιο σχεδιασμού με βάση το οποίο οποιαδήποτε επέμβαση στον αστικό χώρο θα έχει την κατεύθυνση της αναζωογόνησης, της ανάπλασης, της προώθησης όλων των φιλικών μέσων μετακίνησης και της διευκόλυνσης των ευάλωτων χρηστών, της προώθησης του βιοκλιματικού σχεδιασμού, τόσο του δημόσιου χώρου, όσο και του κτηριακού αποθέματος.

Στα σχετικά έργα του επικείμενου σχεδιασμού, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων προσβάσιμα πεζοδρόμια για άτομα σε αμαξίδιο και άτομα με μειωμένη όραση, οδοί ήπιας κυκλοφορίας, τοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού και του πρασίνου σε σημεία που δε θα παρεμποδίζει την κίνηση Ατόμων με Αναπηρία, προσβάσιμοι χώροι πρασίνου, ράμπες στις διαβάσεις και προσβάσιμοι χώροι στάθμευσης.

«Η προσβασιμότητα στο αστικό περιβάλλον είναι πάνω από όλα δείγμα πολιτισμού. Για αυτό και μια από τις προτεραιότητές μας είναι η εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου ώστε να προχωρήσουμε στη συνέχεια στη μελέτη για την υλοποίηση έργων τα οποία θα κάνουν φιλικότερα συγκεκριμένα σημεία του Δήμου μας για τα άτομα με αναπηρία», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ