Ανοιχτή επιστολή στον Δήμο Καλαμαριάς – “Ποιοτική θερινή απασχόληση του δήμου για όλα τα παιδιά της Καλαμαριάς”

Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμο Καλαμαριάς έστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών σχετικά με την θερινή απασχόληση των παιδιών τους μετά το κλείσιμο των σχολείων.
Αναλυτικά η επιστολή:

Η σχολική χρονιά βαίνει στην ολοκλήρωσή της και ήδη οι γονείς προβληματίζονται για την θερινή απασχόληση των παιδιών τους μετά το κλείσιμο των σχολείων. Το πρόγραμμα θερινής απασχόλησης του Δήμου Καλαμαριάς αποτελεί μία σημαντική διέξοδο για τους γονείς και μία σημαντική δυνατότητα για την απασχόληση και την κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς αιτούμαστε:

ü  Να καλυφθούν φέτος όλες οι αιτήσεις των γονέων, χωρίς οικονομικά ή άλλα κριτήρια.

ü  Να αυξηθούν τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία που λειτουργούν ως καλοκαιρινά ώστε να καλύπτουν γεωγραφικά όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς. Με αυτόν τον τρόπο θα διανεμηθούν καλύτερα οι μαθητές και οι μαθήτριες στα σχολεία. Δεδομένου ότι οι χώροι δροσιάς και σκίασης στα σχολικά προαύλια είναι αρκετά περιορισμένοι και τα παιδιά στριμώχνονται κάτω από τις ελάχιστες σκιές, η αύξηση των διαθέσιμων σχολικών μονάδων θα εξομαλύνει αυτό το ζήτημα.

ü  Να αναβαθμιστεί ποιοτικά η θερινή απασχόληση, με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες υψηλής παιδαγωγικής αξίας.

ü  Να προσληφθούν και ειδικοί παιδαγωγοί ώστε να μην αποκλειστούν μαθητές και μαθήτριες που χρήζουν στήριξης για την συμμετοχή τους στη θερινή απασχόληση.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ