Ανάμεσα στις ασφαλείς ευρωπαϊκές πόλεις ο Δήμος Καλαμαριάς

Για πρώτη φορά ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση (EFUS General Assembly ) των Μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου πόλεων EFUS (European Forum of Urban Security), που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023   στο Mannheim, της Γερμανίας.

Παράλληλα και τις ίδιες ημέρες 12 & 13 Ιουνίου 2023 θα λάβει χώρα το «28ο Γερμανικό Συνέδριο Πρόληψης», συμπεριλαμβανομένου του Ετήσιου Διεθνούς Φόρουμ (AIF). Πρόκειται για μια διοργάνωση του Γερμανικού δικτύου των πόλεων για την αστική ασφάλεια στον ίδιο χώρο στο Mannheim.

O Δήμος Καλαμαριάς είναι υποψήφιο νέο μέλος στο δίκτυο αυτό και θα συμμετάσχει εκεί για πρώτη φορά.  Είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει και να γνωριστεί με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις –μέλη του δικτύου και να δηλώσει την διάθεσή του για συνεργασία και ανταλλαγές εμπειριών προς όφελος όλων των πλευρών.

«Ο Δήμος μας έχοντας πάντα ανοιχτούς ορίζοντες αναζητά τους καλύτερους τρόπους για να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, σε ότι αφορά την ασφάλεια των πολιτών. Η επαφή σ’ αυτό το κομμάτι με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, πιστεύω ότι θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Καλαμαριάς μας», επισημαίνει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Το Γερμανικό Συνέδριο Πρόληψης 2023 είναι αφιερωμένο σε θέματα όπως η αντίληψη, ο αντίκτυπος, ο χειρισμός και οι προληπτικές προσεγγίσεις για την επίλυση των τρεχουσών κρίσεων, όπως η κλιματική κρίση, η πανδημία covid, τα παγκόσμια προσφυγικά κινήματα ή οι εντεινόμενες κοινωνικές συγκρούσεις.

Το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών  είναι βασική επιδίωξη του Δήμου Καλαμαριάς και για αυτό ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής βασίζεται στη δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης με άνθρωπο- κεντρικό, δίκαιο, πράσινο, βιώσιμο και ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ο σχεδιασμός και υλοποίηση της καινοτόμου πρωτοβουλίας “SAFE CITY KALAMARIA” δηλώνει πως ο Δήμος μας έχει ως προτεραιότητα την ανάδειξη, την μελέτη και τον σχεδιασμό δράσεων πρόληψης για τα θέματα ασφάλειας που απασχολούν τους πολίτες μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ