Αγιωργίτικα 2023: Από την Παρασκευή το εορταστικό τριήμερο στη Νεάπολη

Με τη λιτανεία και την περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου αρχίζoυν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου

Κάλεσμα για συμμετοχή στα «Αγιωργίτικα», που επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια απουσίας (λόγω Covid-19), απευθύνουν ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγ. Γεωργίου της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ο εορτασμός του Πολιούχου της Νεάπολης, του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, από τις 21 έως τις 23 Απριλίου, εκτός από το λατρευτικό κομμάτι περιλαμβάνει εκδηλώσεις στις οποίες λαμβάνουν μέρος πολιτιστικά σχήματα και σύλλογοι της περιοχής.

Η μεγάλη θρησκευτική γιορτή της δημοτικής ενότητας της Νεάπολης αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για τους πιστούς και τους δημότες οι οποίοι μέσα από τις ακολουθίες αλλά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τιμούν τον Άγιο στον οποίο είναι αφιερωμένος ο μητροπολιτικός ναός που χτίστηκε – στην αρχική του μορφή – στα τέλη της δεκαετίας του 1920 από πρόσφυγες.