Α. Τζιτζικώστας: “Να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία του δρόμου Πολύκαστρο–Χαλάστρα”

 Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας Κιλκίς, για την κατάσταση στον οδικό άξονα ΠΑΘΕ και συγκεκριμένα στο τμήμα από το Πολύκαστρο Κιλκίς έως τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο, έξω από το χωριό Άσπρο Κιλκίς, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες επιβάτες των οχημάτων που συγκρούστηκαν.
Ο κ. Τζιτζικώστας στήριξε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και συνυπέγραψε, ενώ ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν ο Δήμος Παιονίας και οι κάτοικοι της περιοχής.
Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία. Ο άξονας ΠΑΘΕ είναι αυτοκινητόδρομος, όμως στο τμήμα που ενώνει το Πολύκαστρο με τη Χαλάστρα και αποτελεί πύλη εισόδου της χώρας, εδώ και πολλά χρόνια δεν υφίστανται συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης, συνθήκες κλειστού αυτοκινητοδρόμου, με αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία χρόνια να έχουμε ξεπεράσει τους 50 νεκρούς και τους 160 τραυματίες. Ενώνω ως Περιφερειάρχης τη φωνή μου με την τοπική κοινωνία για να γίνει επιτέλους από την Πολιτεία ένα απολύτως αναγκαίο έργο, που έχει καθυστερήσει σημαντικά. Ο κλειστός αυτοκινητόδρομος Πολυκάστρου – Χαλάστρας είναι έργο απολύτου προτεραιότητας για την οδική ασφάλεια και δεν μπορούν οι κάτοικοι και τα εκατομμύρια των επισκεπτών κάθε χρόνο να παίζουν τη ζωή τους ‘κορώνα – γράμματα’, σε ένα μήκος περίπου 44 χιλιομέτρων. Όλα αυτά τα χρόνια ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάναμε ό,τι μπορούσαμε, πιέζοντας τη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προκειμένου οι εργασίες στον συγκεκριμένο δρόμο να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν ταχύτατα. Η Πολιτεία καθυστερεί αδικαιολόγητα σε ένα έργο μείζονος εθνικής σημασίας. Αδικαιολόγητη είναι η καθυστέρηση, διότι ενώ η παραχώρηση υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2021, σήμερα δύο χρόνια μετά δεν έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες. Θα στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα του Δήμου και των κατοίκων, όπως και κάθε ενέργεια και κινητοποίησή τους, ώστε το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ